De drie Mythen van Online daten ontmanteld

Online dating sites vind je tegenwoordig overal als je op het net surft.  Maar waar gaat het om?  Waarom sluiten zoveel mensen zich aan bij deze sites?  De meeste van deze mensen zijn gewoon op zoek naar een relatie, gezelschap, liefde, enz.  Op zoek naar anderen die dezelfde interesses hebben.  Ze vinden dat hun tijd beter gespendeert wordt dan hopeloos op zoek te gaan in café’s, het fitnesscentrum, enz…

Maar zoals alles in het leven, zijn er ook misverstanden ontstaan over online dating.  Deze  zijn door sommige mensen in het leven geroepen  omdat ze het simpelweg niet begrijpen.  Daarom is het belangrijk enkele mythen te ontmantelen, zodat je alle voordelen van online dating kan verstaan en voor jou de beste keuze kan maken.

Er is een mythe die zegt dat je geen liefde vindt met online daten.  Wel die mythe is in leven geroepen door iemand die nog nooit in contact is gekomen met online daten of misschien op een verkeerde site is terechtgekomen.  Het is ondertussen aangetoond dat dit helemaal niet waar is.  In tegendeel de kans om iemand op het net te ontmoeten is groot.

De tweede mythe zegt dat online daten onveilig is.  Dit is weeral totaal verkeerd.  Je maakt je eigen veiligheid.  Zet daarom nooit je telefoonnummer, adres, gsm-nummer of iets anders waarmee iemand jou kan identificeren, in je persoonlijk profiel.  Je kan misschien je gsm-nummer geven nadat je elkaar wat beter hebt leren kennen via email of nog liever na een persoonlijk afspraakje op een publieke plaats, zoals een restaurant.   Het ligt dus volledig in jouw handen hoe veilig je online daten maakt.

En dan heb je nog het idee dat online daten alleen is weggelegd voor computer nerds. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een computer en internet dus je zal zeker niet enkel “nerds” tegenkomen op online dating sites.

Vorig artikel : Mannen : stel leuke vragen en maak een goede eerste indrukVolgend artikel : Online op zoek naar liefde: de 4 voordelen van online daten
Lees vorig artikelLees volgend artikel